Over ons

Waar wij voor staan

Bij MeDirect is het onze belangrijkste missie om mensen te helpen hun geld veilig te laten groeien. Dit bereiken we door bankproducten aan te bieden tegen aantrekkelijke voorwaarden. We bieden over die voorwaarden volledige openheid. Zo zul je als klant niet tegen onverwachte beperkingen aanlopen. Daarnaast kunnen je rekenen op de gezamenlijke expertise van BlackRock en MeDirect.

Samen met jou streven we ernaar om je financiële ambities waar te maken, waarbij jouw welzijn altijd centraal staat.

Je saldo is gedekt door het depositogarantiestelsel tot €100.000 per persoon. MeDirect is een Europese bank met een banklicentie conform de Maltese Banking Act. 

Kerncijfers

+ 109999
Klanten in Europa
0 miljard
Aan ons toevertrouwd
0 /5
Klantenscore
+ 0
Financiële producten

Missie en visie

Klanttevredenheid is onze belangrijkste drijfveer en transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven ernaar om onze klanten te ondersteunen bij hun financiële groei door middel van duidelijke en begrijpelijke informatie. Onze producten zijn speciaal ontworpen om klanten te helpen het maximale uit hun financiën te halen en hen de vrijheid te geven om weloverwogen keuzes te maken.


Onze reis van begin tot het heden

In 2004 zijn we begonnen in Malta als Mediterranean Bank. In 2013 zijn we de Belgische markt betreden en is er gekozen om verder te gaan onder de naam MeDirect. Deze naamswijziging onderstreepte onze ambitie om in heel Europa actief te zijn. In 2017 heeft ook onze bank in Malta de naam veranderd in MeDirect.

In mei 2023 zijn we gestart op de Nederlandse markt, waar we momenteel spaar- en beleggingsproducten aanbieden.


Benieuwd naar ons volledige verhaal? Bekijk hieronder de tijdlijn.

2004

Ons begin

MeDirect is in 2004 opgericht in Malta als Mediterranean Bank. Vanaf dag één hebben we ons ingezet om hoogwaardige spaar- en beleggingsproducten aan te bieden. Daarbij hadden we een nadruk op duidelijkheid en transparantie in onze communicatie. Hiermee was de basis gelegd voor onze ambitie om te groeien en onze dienstverlening steeds verder uit te breiden.

2009

Groei en transformatie

In 2009 begon voor ons een nieuw tijdperk toen we onder het beheer kwamen van AnaCap Financial Partners LLP. Dit versnelde onze groei in Malta en vormde een belangrijke stap in onze ontwikkeling als een betrouwbare speler in de financiële sector.

2013

Uitbreiding naar België en de introductie van MeDirect

In 2013 hebben we onze intrede gemaakt op de Belgische markt met als doel onze aanwezigheid en invloed in Europa te vergroten. Om dat doel te versterken, is ervoor gekozen om in België de naam MeDirect te introduceren. Deze nieuwe, internationale identiteit stelde ons in staat om onze diensten beschikbaar te maken voor een breder publiek.

2014

Overname Volksbank Malta
Vervolgens hebben we in 2014 Volksbank Malta Limited overgenomen, waarmee onze kennis en aanwezigheid op zowel de retail- als zakelijke markten in Malta werden versterkt. 

2017

Afscheid Mediterranean Bank

In 2017 neemt ook de Maltese tak de naam MeDirect aan, waarmee afstand wordt genomen van de naam Mediterranean Bank. De uniformiteit van de bank en haar ambities om te groeien in Europa worden met de naamswijziging in één beweging dik onderstreept.

2022

Nieuwe huisstijl

In 2022 hebben we onze nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Deze nieuwe look en feel symboliseert onze diepgewortelde waarden van transparantie, toegankelijkheid en onafhankelijkheid. We wilden onze merkidentiteit versterken en ervoor zorgen dat deze herkenbaar is in heel Europa.

2023

Uitbreiding naar Nederland

Na Malta en België maakt in 2023 ook Nederland kennis met MeDirect. In Nederland worden stapsgewijs de beleggings- en spaarproducten MeManaged, MeSolo en MeSave geïntroduceerd.

MeDirect in het kort

offer

Europese bank

MeDirect is een Europsese bank met een banklicentie conform de Maltese Banking Act. Wij bieden bancaire-, spaar- en beleggingsproducten aan met het doel iedereen de mogelijkheid te bieden om zijn geld optimaal te laten renderen.

Transparency

Gereguleerd door de ECB en MFSA

MeDirect staat onder toezicht van de ECB en de MFSA. Wij hebben een bankvergunning en een beleggingsdienstverlening licentie. Daarnaast zijn wij aangesloten bij Kifid, de FBA, de Stichting DSI en de Office of the Arbiter for Financial Services in Malta.

Screenshot 2021-12-01 at 14.13

Altijd en overal toegang

De wereld van sparen en beleggen binnen handbereik. Via onze app kun je behalve sparen, ook aandelen, obligaties, ETF’s en fondsen kopen en verkopen, je portefeuille beheren en in detail volgen. Met de realtime koersen kun je de prestaties van je beleggingen op de voet volgen.

Impartiality

Depositogarantiestelsel

Je saldo is gedekt door het depositogarantiestelsel, dat deposito’s dekt tot €100.000 per persoon.

IEX Beste keuze

Nominatie
IEX Gouden Stier

Expert rating Finner 2023 MeManaged en MeSolo

Wie is MeDirect?

Play Video

Wat is voor ons belangrijk?

Superieure producten

Of je nu spaart, of je beleggingen door ons laat beheren of zelf aan de slag gaat; wij werken met de beste partners in de markt om jou de beste producten aan te bieden.

Transparantie

Geen verborgen kosten of vergoedingen. Wij zorgen ervoor dat jij exact weet wat er met je geld gebeurt en hoeveel het je kost om het te laten groeien.

Duidelijke taal

Je wilt geld verdienen, geen jargon studeren. Om het voor jou helder te maken, communiceren we zo eenvoudig mogelijk.

Onafhankelijkheid

Wij maken onze financiële producten niet zelf. In plaats daarvan werken we met de allerbeste partners in de markt.

Begin met sparen of beleggen

Hoe eerder je je geld op jouw manier beheert, hoe sneller je rendement kunt behalen. Maak je eigen keuzes en ontdek wat goed voelt voor jou. Meld je aan en open een rekening in slechts een paar stappen.

Duurzaam beleggen

Bij MeDirect beleg je jouw geld op jouw manier. Wij helpen je dit zo goed mogelijk te doen voor jezelf en voor de wereld om je heen. We vertellen je graag meer over duurzaam beleggen.