Veiligheid bij MeDirect

Oplichting en andere cyberbeveiligingsrisico’s nemen toe en men moet voorzichtig en bewust zijn van hoe ze te identificeren. Om deze reden is het erg belangrijk dat men stopt, kijkt en nadenkt voordat men verder gaat. Hieronder vindt u enkele tips over hoe u veiliger kunt zijn tijdens het surfen op internet of het gebruik van draagbare apparaten.

 

Wat is 'phishing'?

Hoe voorkom je 'phising'

Een verdacht telefoontje, sms of e-mailbericht ontvangen?

Wordt er namens MeDirect telefonisch, via e-mail of sms contact met je wordt opgenomen en je vertrouwt het niet?

Neem contact met ons op via 030 – 203 59 00. Met jouw informatie pakken wij financiële fraude aan.

Tips om veiliger te bankieren

Update software

Werk uw besturingssysteem en toepassingen bij als leveranciers nieuwe oplossingen of verbeteringen uitgeven. Gebruik voor uw apparatuur daarnaast uitsluitend toepassingen die verkrijgbaar zijn via een officieel verkooppunt.

Verstrek nooit persoonlijke gegevens

MeDirect zal u nooit vragen om uw wachtwoord of pincode te geven. Deel met niemand informatie over uw wachtwoord. Maak, indien mogelijk, altijd gebruik van multi-factor authenticatie (meervoudige verificatie).

Installeer antivirussoftware

Speciale antivirussoftware is belangrijk om uw pc te beveiligen en veilig online te bankieren. Bescherm uw computer met up-to-date antivirus- en firewallbeveiliging. Scan uw computer regelmatig.

Maak back-ups van uw apparatuur

Zorg dat er back-ups zijn van uw pc. Er zijn diverse cloud-oplossingen beschikbaar. U kunt gegevens herstellen als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen.

Wees voorzichtig met downloads

Download geen software via onbekende of onbetrouwbare websites tenzij u zeker weet dat het veilig is.

Vergrendel uw apparatuur

Zorg dat uw apparaat beveiligd is met een veilig wachtwoord en laat het apparaat nooit ontgrendeld en onbeheerd achter. Gebruik bij voorkeur biometrische functies, zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning.

 

Vermijd gebruik van openbare wifi

Wees voorzichtig met het gebruik van openbare wifi. Open via openbare wifi geen gevoelige websites om bijvoorbeeld online te bankieren, tenzij u zeker weet dat het netwerk beveiligd is.

STAY SAFE