Veiligheid bij MeDirect

Oplichting en online beveiligingsrisico’s vormen een steeds groter probleem. Wees voorzichtig en herken een poging tot fraude. Hieronder vind je enkele tips.

Wat is 'phishing'?

Hoe voorkom je 'phising'

Een verdacht telefoontje, sms of e-mailbericht ontvangen?

Wordt er namens MeDirect telefonisch, via e-mail of sms contact met je opgenomen en je vertrouwt het niet?

Neem contact met ons op via 030 – 203 59 00. Met jouw informatie pakken wij financiële fraude aan.

Tips om veiliger te bankieren

Update software

Werk je besturingssysteem en toepassingen bij als leveranciers nieuwe oplossingen of verbeteringen uitgeven. Gebruik voor je apparatuur uitsluitend toepassingen die verkrijgbaar zijn via een officieel verkooppunt.

Verstrek nooit persoonlijke gegevens

MeDirect zal je nooit vragen om je wachtwoord of pincode te geven. Deel met niemand informatie over je wachtwoord. Maak, indien mogelijk, altijd gebruik van een meervoudige verificatie.

Installeer antivirus software

Speciale antivirussoftware is belangrijk om je pc te beveiligen en veilig online te bankieren. Bescherm je computer met up-to-date antivirus- en firewallbeveiliging. Scan je computer regelmatig.

Maak back-ups van uw apparatuur

Zorg dat er back-ups zijn van je pc. Er zijn diverse cloud-oplossingen beschikbaar. Je kunt dan je gegevens herstellen als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen.

Wees voorzichtig met downloads

Download geen software via onbekende of onbetrouwbare websites tenzij je zeker weet dat het veilig is.

Vergrendel uw apparatuur

Zorg dat je apparaat beveiligd is met een veilig wachtwoord en laat het apparaat nooit ontgrendeld en onbeheerd achter. Gebruik bij voorkeur biometrische functies, zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning.

 

Vermijd gebruik van openbare wifi

Wees voorzichtig met het gebruik van openbare wifi. Open via openbare wifi geen gevoelige websites om bijvoorbeeld online te bankieren, tenzij je zeker weet dat het netwerk beveiligd is.

STAY SAFE