|me> deposit

Efficiënt sparen

Sparen is een slimme manier om jouw geld voor je te laten werken. Zeker met een spaarrente van 3,4%. Maar met een paar slimme aanpassingen kun je je spaargeld nóg sneller laten groeien.

Slim sparen in 5 stappen

Om zo efficiënt mogelijk te sparen, zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen. Slim sparen is namelijk makkelijker en eenvoudiger dan het lijkt.

 

Hieronder leggen we in enkele stappen uit hoe je het maximale uit je spaargeld kunt halen.

1.

Spaar voor een concreet doel

Om vol motivatie te gaan sparen is het goed om een spaardoel vast te stellen. Een auto? Vakantie? Eerste huis? Met dit doel voor ogen laat je sneller een luxe uitgave of onnodige kosten aan je voorbij gaan.

2.

Bereken hoeveel je kunt/wilt sparen

Door je inkomsten en vaste lasten naast elkaar te leggen, kun je goed zien wat je maandelijks zou kunnen sparen. Is dat niet voldoende? Ga dan een stap verder en kijk waarop je nog meer kunt besparen.

3.

Eerst sparen, daarna pas uitgeven

Maak direct nadat je salaris is gestort jouw spaarbedrag over. Zodoende geef je geen potentieel spaargeld uit in de weken die volgen. Nog een belangrijke reden om in kaart te brengen hoeveel je maandelijks kunt sparen.

4.

Automatiseer je overboekingen

Wanneer je een automatische overboeking instelt, bouw je spaargeld op zonder dat je er omkijken naar hebt. Zet eenmalig alles goed, het liefst vlak nadat je salaris is gestort, en je plukt er lange tijd de vruchten van.

5.

Stel een gedegen spaarplan op

Met de bovenstaande tips, ben je al goed onderweg naar een spaarplan. Je hebt al een doel, een bedrag en een frequentie samengesteld. Nu nog een spaarrekening met een hoog rentepercentage. Daar helpen wij je graag bij.

De voordelen van sparen bij MeDirect

Jouw geld is veilig

Spaargeld is bij MeDirect gegarandeerd tot €100.000, volgens het deposito-garantiestelsel. Jouw geld staat bij ons dus veilig.

Volledig gratis

Gratis is bij MeDirect ook écht gratis. Het openen van en aanhouden van een rekening kost niets.

Hoog rendement

In tegenstelling tot veel concurrenten bieden wij een hoge spaarrente; 3,4% op jaarbasis.

De tarieven van MeDeposit

Rekening openen en aanhouden

€0,00

Spaarrente per jaar

3,4%

Frequently asked questions

Kan ik geld bijstorten op mijn MeDeposit rekening?

Nee, als je al geld hebt gestort staat dit 3 maanden vast. Wel kun je zoveel MeDeposit rekeningen openen als je wilt. Het geld op deze rekeningen staat dan opnieuw vast voor 3 maanden tegen de rente die geldt op het moment van afsluiten.

Zijn er kosten verbonden aan het openen en beheren van MeDeposit?

Nee, wij rekenen geen kosten voor het openen en beheren van je MeDeposit rekening.

Hoe wordt de rente op mijn rekening berekend en uitgekeerd?

Na 3 maanden storten wij het door jou ingelegde spaarbedrag plus de rente op je lopende rekening. Je kunt je geld dan opnemen of er voor kiezen om deze opnieuw 3 maanden vast te zetten.


Bij bedragen boven de €20.000 kun je er ook voor kiezen de rente per maand uit te laten keren.

Wat is de minimale of maximale inleg voor MeDeposit?

De minimale inleg voor MeDeposit is €100. Er is geen maximum.

Wat is een (spaar)deposito rekening?

Dat is een spaarrekening waarbij je een hogere rente krijgt. In ruil daarvoor zet je je geld een bepaalde periode vast. Bij MeDeposit is dat 3 maanden. In die periode is het niet mogelijk het spaargeld op te nemen.

Staat mijn spaargeld veilig bij MeDirect?

MeDirect neemt deel aan het Maltese Depositor Compensation Scheme (DGS). Dit houdt in dat je geld gegarandeerd is tot €100.000 per persoon door de MFSA (Malta Financial Services Authority). Meer informatie hierover vind op onze ‘Voorwaarden & documenten’-pagina.

Zijn er kosten verbonden aan het openen en beheren van een spaarrekening?

MeDirect rekent geen kosten aan wanneer je een rekening opent en beheert. Voor meer informatie over onze kosten, kun je ons Tarieven- en Kostenoverzicht bekijken.

Veelgestelde vragen

|me> en mijn spaargeld, het klikt