|me> save

Efficiënt sparen

Sparen is een slimme manier om jouw geld voor je te laten werken. Zeker met een spaarrente van 3,17%. Maar met een paar slimme aanpassingen kun je je spaargeld nóg sneller laten groeien.

Slim sparen in 5 stappen

Om zo efficiënt mogelijk te sparen, zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen. Slim sparen is namelijk makkelijker en eenvoudiger dan het lijkt.

 

Hieronder leggen we in enkele stappen uit hoe je het maximale uit je spaargeld kunt halen.

1.

Spaar voor een concreet doel

Om vol motivatie te gaan sparen is het goed om een spaardoel vast te stellen. Een auto? Vakantie? Eerste huis? Met dit doel voor ogen laat je sneller een luxe uitgave of onnodige kosten aan je voorbij gaan.

2.

Bereken hoeveel je kunt/wilt sparen

Door je inkomsten en vaste lasten naast elkaar te leggen, kun je goed zien wat je maandelijks zou kunnen sparen. Is dat niet voldoende? Ga dan een stap verder en kijk waarop je nog meer kunt besparen.

3.

Eerst sparen, daarna pas uitgeven

Maak direct nadat je salaris is gestort jouw spaarbedrag over. Zodoende geef je geen potentieel spaargeld uit in de weken die volgen. Nog een belangrijke reden om in kaart te brengen hoeveel je maandelijks kunt sparen.

4.

Automatiseer je overboekingen

Wanneer je een automatische overboeking instelt, bouw je spaargeld op zonder dat je er omkijken naar hebt. Zet eenmalig alles goed, het liefst vlak nadat je salaris is gestort, en je plukt er lange tijd de vruchten van.

5.

Stel een gedegen spaarplan op

Met de bovenstaande tips, ben je al goed onderweg naar een spaarplan. Je hebt al een doel, een bedrag en een frequentie samengesteld. Nu nog een spaarrekening met een hoog rentepercentage. Daar helpen wij je graag bij.

De voordelen van sparen bij MeDirect

Jouw geld is veilig

Spaargeld is bij MeDirect gegarandeerd tot €100.000, volgens het deposito-garantiestelsel. Jouw geld staat bij ons dus veilig.

Volledig gratis

Gratis is bij MeDirect ook écht gratis. Het openen van een rekening kost niets en je kunt kostenloos spaargeld storten en opnemen. 

Hoog rendement

In tegenstelling tot veel concurrenten keren wij twee keer per jaar rente uit, waardoor de rente over een heel jaar zelfs 3,20% (effectieve rente) is.

Geen beperkingen

Stort geld of neem op zonder beperkingen. Dus geen minimum of maximum vereist bedrag en je kunt zo vaak opnemen als je wilt.

Tarieven MeSave

Rekening openen

€0,00

Spaarrente

3,75%

Storten en opnemen

€0,00

Frequently asked questions

Hoeveel geld kan ik dagelijks overschrijven?

Overschrijvingen tussen jouw eigen MeDirect-rekeningen kennen geen limiet.

Om te voldoen aan de door ons gehanteerde veiligheidsnormen worden uitgaande betalingen wél beperkt. Te weten:


Via het online platform:
Uitgaande overschrijvingen zijn beperkt tot € 40.000 per werkdag per klant.

Via de app:
- Uitgaande overschrijvingen zijn beperkt tot € 15.000 per werkdag per klant, bij een begunstigde die al langer dan 7 dagen in het adresboek staat.
- Uitgaande overschrijvingen naar via de app aangemaakte begunstigden zijn beperkt tot € 5.000 per werkdag per klant voor de eerste 7 dagen nadat de begunstigde is aangemaakt.


Als je binnen één dag een bedrag wilt overboeken dat groter is dan € 40.000, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Deze limieten worden elke werkdag om middernacht gereset.

Kan ik vrij geld storten en opnemen op mijn MeSave spaarrekening?

Sparen is simpel en zo willen wij dat ook houden. Binnen onze veiligheidsnormen, zoals hierboven gesteld, kun je onbeperkt geld storten en opnemen via onze mobiele app of het online platform. Ook kun je gemakkelijk periodieke overboekingen instellen.

Staat mijn spaargeld veilig bij MeDirect?

MeDirect neemt deel aan het Maltese Depositor Compensation Scheme (DGS). Dit houdt in dat je geld gegarandeerd is tot EUR 100.000 per persoon door de MFSA (Malta Financial Services Authority). Meer informatie hierover vind op onze ‘Voorwaarden & documenten’-pagina.

Welke voorwaarden gelden er voor MeSave?

Bij MeDirect houden we niet van kleine lettertjes. Er gelden dus geen aanvullende voorwaarden zoals een minimum of maximum saldo op je rekening. Ook zijn er geen beperkingen op het aantal stortingen en opnames die je kan doen. Sparen is simpel en zo houden wij het graag. De voorwaarden van onze spaarrekening vind je op onze ‘Voorwaarden & documenten’-pagina.

Hoe wordt de rente op mijn rekening berekend en uitgekeerd?

De MeSave spaarrekening is een reguliere spaarrekening met een variabele rente. Kijk op www.medirect.nl/mesave voor het actuele rentepercentage. De rente wordt op dagbasis berekend en tweemaal per jaar uitgekeerd op de laatste werkdag van juni en december. De rente wordt bijgeschreven op je spaarrekening.

Biedt MeDirect een Spaarrekening aan?

Ja, bij MeDirect open je gemakkelijk en snel een MeSave spaarrekening. Deze spaarrekening biedt een hoge rente waardoor je op een veilige manier je geld kan laten groeien wanneer je (even) niet wilt beleggen. Je leest meer over onze spaarrekening op www.medirect.nl/mesave.

Zijn er kosten verbonden aan het openen en beheren van een spaarrekening?

MeDirect rekent geen kosten aan wanneer je een rekening opent en beheert. Voor meer informatie over onze kosten, kun je ons Tarieven- en Kostenoverzicht bekijken.

Veelgestelde vragen

|me> en mijn spaargeld, het klikt