Is beleggen verstandig?

Of beleggen verstandig is, ligt aan je persoonlijke situatie. Met beleggen loop je meer risico, maar het verwachte rendement ligt op lange termijn ook hoger dan bij een spaarrekening. Toch weet je misschien niet zeker of dit wel iets voor jou is. Hieronder geven we de meest gehoorde redenen om te gaan beleggen. 

Waarom zou je willen beginnen met beleggen?

Opbouw van vermogen

Wie geld spaart behaalt op lange termijn meestal minder rendement dan met beleggen. Je loopt met sparen ook vrijwel geen risico. 

Beleggen bied je een kans op hoger rendement, maar dan moet je het risico op verlies op de koop toenemen. 

Als je belegt is het vooral belangrijk dat je een lange adem hebt en het geld voor een langere tijd laat staan.

Inflatie voorblijven

Aan alles komt een einde – dat geldt ook voor tijden van voor- én tegenspoed. 

Je kunt proberen om de inflatie voor te blijven door een goed gespreide portefeuille van ETF’s of beleggingsfondsen samen te stellen. Dat is de strategie die professionele beleggers en financieel planners aanbevelen. Hoe je dit doet leggenw e je graag uit in onderstaande video.

Beleggen in wat jij belangrijk vindt

Is er een merk waar je dol op bent en dat je wilt ondersteunen, of zou je graag willen beleggen in duurzame ondernemingen?

Een mooi voordeel van beleggen is dat je zelf kunt kiezen waar je jouw geld in wilt steken.

Met onze uitgebreide zoekfunctie vind je gemakkelijk je favoriete beleggingen of bijvoorbeeld
de meest duurzame ETF’s.

Hoe bouw ik een beleggings-portefeuille op?

Beginnen met beleggen kan lastig zijn. In deze video vind je enkele tips hoe je kan beginnen met beleggen. We leggen uit wat diversificatie is en hoe je slim, maandelijks je portefeuille kan opbouwen.

Wil je meer weten over hoe je slim kan beginnen met beleggen? Op onze blog en tips pagina vind je een overvloed aan tips en suggesties over verschillende onderwerpen. Variërend van slim beleggen tot het effectief beheren van je financiën en nog veel meer.

|me> and my investments, it clicks.