Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

MeDirects CTO bespreekt digital security op de PwC Tech Week-conference

Chris Portelli, Chief Technology Officer van MeDirect, heeft vorige week deelgenomen aan een paneldiscussie met de titel “Securing your digital footprint in today’s world”. Deze discussie maakte deel uit van het Tech Week-evenement dat georganiseerd werd door PwC.

Tijdens het gesprek werd er gesproken over de impact van geopolitieke kwesties, zoals de oorlog in Oekraïne, op IT-beveiliging. Chris benadrukte het belang van het integreren van IT-beveiliging vanaf de start van elke technische ontwikkeling binnen een organisatie. Beveiliging moet een intrinsiek kenmerk zijn van elke toepassing.

“Het is essentieel om een DevSecOps-mentaliteit aan te nemen en automatisering te benutten gedurende de Software Development Life Cycle (SDLC). Door beveiligingspraktijken in elke ontwikkelingsfase te integreren, kunnen organisaties proactief kwetsbaarheden identificeren en risico’s effectief beperken”, legt Chris uit. Deze mentaliteit vereist ook dat bestuursleden de waarde van cyberbeveiliging begrijpen, zodat er voldoende middelen worden toegewezen. Chris benadrukte dat organisaties door beveiliging centraal te stellen bij productontwikkeling robuuste oplossingen kunnen bieden en het vertrouwen van klanten kunnen versterken. Dankzij deze aanpak heeft MeDirect een mobiele applicatie en een platform voor online bankieren kunnen ontwikkelen dat zowel veiligheid als flexibiliteit biedt aan klanten.