Onderzoek: Met welk doel beleggen Nederlanders?

Wij deden met behulp van onderzoeksbureau Panel Inzicht onderzoek naar de mening van Nederlanders als het gaat om beleggen.

Je geld beleggen of laten beleggen voor een extra spaarpotje in de toekomst. Wij onderzochten met behulp van onderzoeksbureau Panel Inzicht met welke spaardoelen Nederlanders beginnen met beleggen.

Dit zijn de belangrijkste onderzoeksresultaten op een rijtje.

Een extra pensioenpotje is de grootste reden voor Nederlanders om te beginnen met beleggen. 47% van de beleggers zegt dit als doel te hebben. Ook investeert ruim één op de drie beleggers (35%) voor de toekomst van hun kinderen en/of kleinkinderen. Investeren om een huis te kunnen kopen (23%) staat op de derde plek.

Jongeren beleggen voor een woning

Opvallend is dat beleggende jongeren (18-25 jaar) vooral aangeven te beleggen om zo meer budget te hebben voor het kopen van een huis. Daarnaast zeggen de meeste jongeren te beleggen om alvast een spaarpotje op te bouwen voor hun (kleinkinderen).

Geduldig blijven

De meeste beleggers die als doel hebben een huis te kopen (47%), hopen hun doel binnen vijf jaar bereikt te hebben. Dit in tegenstelling tot de mensen die beleggen voor een extra pensioenpotje. Hiervan wil bijna de helft (48%) dit doel pas na meer dan tien jaar bereiken.

Verantwoording onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel Inzicht onder 600 beleggende Nederlanders die al minimaal één jaar beleggen.

Begin nu met beleggen

Of je zelf wilt beleggen of dat je ons liever het werk wilt laten doen, laten we volledig aan jou. Weet je het al? Begin dan direct en krijg een gratis beleggingscursus t.w.v. €149 van ons cadeau.